Pijn zit in je brein. De zenuwen sturen een signaal naar je hersenen die het omzetten en vertalen naar pijn. Pijn heeft een functie. Het laat je weten dat er iets niet goed is. Hierdoor is de beleving van iemand die een pols gebroken heeft of een snijwond heeft veel minder belastend dan voor mensen die een chronische pijn hebben. Want … de persoon met de tijdelijke pijn, wéét dat de pijn met de dag minder zal worden als het lichaam zichzelf geneest. Maar mensen die last hebben van een chronische pijn, denken dat de pijn nooit weg zal gaan en ervaren dan ook continue de pijn. Voor deze mensen is de pijnbeleving dat ook veel zwaarder.
Mensen onderschatten vaak de kracht van hun brein. Wetenschappers hebben tijdens een onderzoek mensen opgesplitst in 2 groepen. 1 groep mensen kreeg echte pijnstillers, de andere groep kregen placebo’s. En wat bleek. De resultaten waren van beide groepen nagenoeg gelijk! Deze mensen hebben zelf hun onderbewuste beïnvloed en voelden aanzienlijk minder pijn, waren beweeglijker en voelden zich minder beperkt.

Wat in je brein zit kan met hypnose worden aangepast. Chronische pijnen verminderen met hypnose en vaak krijgen mensen zelf de controle over de mate van pijn die ze beleven.

Ook mensen met hoofdpijn als bijvoorbeeld migraine zijn heel goed met hypnose te behandelen in 3 tot 4 hypnose sessies!

Bijna iedere week kon ik erop wachten. Dan had ik weer last van een heftige migraine aanval. Ik heb altijd gedacht dat migraine puur fysiek is, maar in mijn geval bleek er een oorzaak te liggen in mijn onderbewuste dat ontstaan is toen ik nog heel jong was. Inmiddels is het ruim 2 jaar geleden dat ik hypnotherapie heb gevolgd en sindsdien heb ik nooit meer migraine gehad.

Door een ongeval heb ik mijn benen / bekken beschadigd en heb ik continue pijn. De pijn beheerste dagelijks mijn leven. Met behulp van hypnose heb ik geleerd hoe ik anders met de pijn kan omgaan waardoor de focus niet meer op de pijn ligt en ik het minder heftig ervaar.

Heb je een vraag of wens je een afspraak? Neem dan hier contact met mij op.