EMDR wat staat voor: Eye movement desensitisation and reprocessing is een therapie vorm voor mensen die last hebben van de gevolgen van een schokkende gebeurtenis. Denk aan PTSS ( post traumatisch stress syndroom ) een ongeval, seksueel geweld of een geweldsdelict. Onderzoek heeft aangetoond dat EMDR ook inzetbaar is bij verslavingen, eetstoornissen, rouwverwerking, depressies, stress, nachtmerries en gevoelens als schaamte, schuld, angsten en paniek.

Met EMDR wordt gebruik gemaakt van oogbewegingen waardoor de heftige emoties worden verwerkt en de persoon geen hinder meer zal ervaren. Na 3 tot 4 sessies EMDR is 80% van de mensen weer in staat om te functioneren in het leven zoals ze wensen. De emotionele ladingen die gekoppeld waren aan het trauma zijn dan niet tot nauwelijks meer op te roepen.

Ruim 8 jaar geleden ben ik betrokken geraakt bij een ernstig verkeersongeval. Ik heb de dood in de ogen gekeken. Jaren van therapie volgde en uiteindelijk zat ik thuis met de diagnose PTSS. Ik had last van nachtmerries, hyperventilatie en heftige angst en paniekaanvallen. Na 4 EMDR sessies was ik overal van verlost! Aanrader!

Heb je een vraag of wens je een afspraak? Neem dan hier contact met mij op.