Verwerking traumatische bevalling
https://www.elinekempers.nl/bevallingstrauma/
 
Een bevalling is iets heel bijzonders. Echter niemand kan je voorbereiden op wat er gaat komen. Een bevallende vrouw is op het kwetsbaarste punt in haar leven. Er gebeurt veel met het lichaam wat ze niet kent, en als er complicaties zijn gebeurt er ook van alles om haar heen. Zeker als de medische wereld moet ingrijpen.

En dan is het voorbij en lig je hopelijk met een gezonde baby in je armen. Je moet blij zijn, want je hebt een gezond kind gekregen toch? Het is toch fijn dat men tegenwoordig zoveel kan om je te helpen met de bevalling?

Bevallingstrauma een taboe

Een bevallingstrauma is nog steeds een taboe, maar laten we die eens doorbreken. Het feit dat we met ons hoofd dingen kunnen begrijpen en relativeren betekent niet dat ons gevoel het hier ook mee eens is.

Heel veel vrouwen hebben jaren later nog steeds onderbuik gevoelens over hun bevalling. Gevoelens als falen:

  • Waarom kon ik het zelf niet?
  • Waarom werd niet naar mij geluisterd?
  • De gynaecoloog stak zijn hand naar binnen en begon te trekken alsof ik een koe was.
  • Er werd gesnauwd dat ik niet zo moest schreeuwen, want ik wilde dit toch zelf?
  • De verdoving werkte nog niet en ik voelde het mes..

Zomaar een greep uit veel gehoorde opmerkingen.
 

Verwerken en afsluiten met hypnose

Wanneer vrouwen aan het bevallen zijn, zijn er oerkrachten aan het werk. Ook het onderbewuste van de mens draait overuren. Dit is de reden dat elke opmerking of handeling een enorme impact kunnen hebben.

Met hypnose ga je terug naar je bevalling. We zoeken de momenten op waar deze gevoelens zijn ontstaan. Hierdoor komt er een verwerkingsproces op gang en kan het onderbewuste het trauma verwerken en afsluiten.

Met 2 à 3 hypnose sessies ben je er helemaal van af. Het is dan enkel nog de herinnering die je hebt over je bevalling. Je zult merken dat de nare gevoelens verdwenen zijn.
 

Wil je meer informatie over een bevallingstrauma? Of direct een afspraak maken?

Neem dan contact met mij op via de onderstaande button.