Veel gestelde vragen over Hypnotherapie:

Kan ik in hypnose blijven steken?

Nee, dit kan niet. Iedereen gaat volledig wakker,
helder en fris weer naar huis.

Hoe lang houden de veranderingen aan?

De veranderingen zijn, in bijna alle gevallen, direct en blijvend.

Mijn probleem is voor mij erg pijnlijk waar ik liever niet over praat. Kan ik toch geholpen worden met hypnose?

Ja dat kan! In tegenstelling met wat er in het reguliere hulpverlening vaak gebeurd, hoef je bij hypnose geen pijnlijke details te vertellen. Wel is het nodig dat ik in grote lijnen weet wat de strekking van het verhaal is. Wanneer dat duidelijk is, kan ik met je onderbewuste aan het werk en is het mogelijk om van diepe wonden, slechts een pijnloos litteken te maken.  

Kan ik tegen mijn wil gehypnotiseerd worden?

Nee, je bereidheid is nodig om een staat van hypnose te verkrijgen.

Mag ik iemand meenemen bij een hypnose sessie?

Jazeker! Veel mensen vinden de eerste keer spannend. Iedereen is van harte welkom. Als je wil, mag je zelfs de sessies opnemen om later nog eens terug te zien/luisteren.  

Worden de kosten vergoed door een ziektekostenverzekering?

Nee, de kosten worden niet vergoed.

Wat is het verschil tussen hypnotherapie en wat ik gezien heb tijdens een hypnose show?

Tijdens een hypnoseshow willen mensen een leuke avond en willen ze iets van hypnose zien.  Echter, je kunt je voorstellen dat een hypnotiseur geen persoonlijke issues met iemand voor een zaal met mensen kan uitwerken. Daarom wordt een show op een humoristische manier neergezet om iedereen een leuke avond te bezorgen. In therapie gebruiken we hypnose om mensen te helpen en wordt er professioneel met mensen gewerkt.  

Is iedereen te hypnotiseren?

Ja, hypnose is eigenlijk een heel natuurlijk iets. Ieder mens gaat meerdere malen per dag in een hypnotische staat. Als je helemaal opgaat in een film of in een goed boek dan ben je eigenlijk ook in hypnose. En als je op de automatische piloot aan het auto rijden bent, dan is dat ook al hypnose. Alleen tijdens een sessie, zoeken we deze staat bewust op om ermee te gaan werken.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *