Medische Hypnose

In het filmpje wordt verteld dat hypnose steeds meer gebruikt wordt in de reguliere gezondheidszorg. Iets waar ik persoonlijk heel erg blij van wordt! Maar … eigenlijk is hypnose iets wat al veel eerder gebruikt werd … lang, heel lang voordat de reguliere gezondheidszorg in beeld kwam en toen was het heel gewoon. Sterker nog …. Als je in de studie boeken van de reguliere psychiatrische zorg gaat zoeken, zul je zien dat deze vorm van zorg is “geboren” of misschien wel is “afgekeken” van hoe er destijds met hypnose gewerkt werd. Tegenwoordig wordt er in de reguliere psychiatrie een therapie vorm aangeboden onder de naam: Cognitieve gedragstherapie. Feitelijk zijn dit eigenlijk slechts de beginselen van het echte hypnosewerk.

Gelukkig is het echte hypnose werk nooit vergeten en zijn er altijd mensen geweest die zich hiermee bezig zijn blijven houden en op hun beurt hun kennis en kunde weer hebben overgebracht op andere mensen. Vandaag de dag zijn er dan ook echt professionele Hypnose instituten die mensen opleiden tot Hypnotherapeut/Hypnotiseur.

Maar ook in de reguliere medische wereld wordt hypnose weer steeds meer erkend en gebruikt. Het kan namelijk heel goed als alternatief gebruikt worden voor verdovingen of om mensen te laten ontspannen. Het filmpje is in België opgenomen en laat heel mooi zien hoe hypnose gebruikt kan worden terwijl de artsen een patiënt aan het opereren zijn.

In mijn ogen laat dit filmpje exact en precies zien waarom het zo fantastisch zou zijn als de reguliere wereld meer gebruik zou maken van de alternatieve wereld. In dit geval van hypnose. Wat dit filmpje laat zien is een vorm van samenwerking waar de wereld een stukje mooier van wordt. Ook in Nederland zijn een aantal ziekenhuizen die gebruik maken van een hypnotherapeut. Het ziekenhuis in Amsterdam bijvoorbeeld.

In 2014 is zelfs een verloskundige praktijk opgeleid om hypnose toe te passen bij vrouwen die aan het bevallen zijn. De resultaten zijn erg positief te noemen! Er zijn zelfs vrouwen die zonder pijn een gezonde baby op de wereld hebben gezet! Volledig bewust van hun lichaam en wat er gebeurt … maar zonder pijn. De droom van iedere barende vrouw.

Ook tandartspraktijken maken meer en meer gebruik van de kracht van hypnose. Het is mogelijk om de meest angstige patiënt binnen enkele minuten in een diepe hypnotische staat te brengen zodat de tandarts zonder verdovingen en in alle rust met het gebit van de patiënt aan het werk kan gaan. Voor zowel patiënt als tandarts is dit een zeer prettige ervaring.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Maar moet je eens indenken … als dit kan … wat kan er dan allemaal nog meer? De kracht van ons brein is ongelooflijk sterk. En met Hypnose kunnen mensen weer gaan ervaren hoe sterk we zijn. Als mens!

Deel dit artikel met anderenShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *