Zoals ik al eerder heb geschreven, is hypnose een heel natuurlijk iets wat ieder mens én dier meerdere malen per dag doet, zonder dat ze het beseffen. Als we heel geconcentreerd met iets bezig zijn bijvoorbeeld en de rest om ons heen een beetje langs ons heen gaat. En ook als we slapen … dan zijn we eigenlijk in hypnose. Onze hersenen zijn dan in een bewustzijnsverlaging. Met hypnotherapie, zoek je deze staat eigenlijk bewust op, omdat we inzichten willen krijgen of dingen positief willen veranderen in het onderbewuste.

Maar wanneer mensen in hypnose zijn … en het bewuste wat op de achtergrond is … dan gaan mensen meer natuurlijk waarnemen en kunnen we onze zintuigen weer sterker en zuiverder gebruiken. Net als een dier, waarvan wij mensen zeggen dat ze een zesde zintuig hebben. Of als iemand die blind is. 1 zintuig werkt niet en met de andere zintuigen wordt meer waargenomen.

Op deze manier is hypnose dan ook prima te gebruiken om inzichten en antwoorden te krijgen als mensen last hebben van dingen die onder het paranormale aspect vallen.

Zo ook mijn volgende client. Ze kwam bij mij met klachten als extreme onzekerheid, depressief zijn, heel erg moe, vage hoofdpijnen en vooral een enorm minderwaardigheidscomplex. Ze was enorm met zichzelf aan het vechten. Ze wilde gelukkig zijn … maar eigenlijk geloofde ze zelf niet dat dat aan haar besteed was. Bewust kon ze echt wel wat situaties vertellen waarvan je zou kunnen aannemen dat daar haar klachten vandaan zouden kunnen komen maar eenmaal in hypnose ….. bleek dat het onderbewuste daar heel anders over dacht.

Er kwam van alles naar voren en nou niet bepaald de meest fijne beelden. Het kostte wel wat speurwerk om te zoeken wat het onderbewuste nou eigenlijk precies wilde laten weten maar ineens …. Kwam daar het antwoord….. ineens vertelde mijn client dat ze zich herinnerde dat ze ooit als kind bij andere kinderen was wezen spelen en dat daar op enig moment een zeer gevaarlijk spel werd gespeeld. Namelijk het zogenaamde:” glaasje draaien”, om geesten op te roepen.

Ze was een jaar of 8 destijds en ergens diep van binnen voelde ze dat ze dit spel niet moesten spelen. Ze wilde eigenlijk ook niet mee doen. Maar in het kinderspel zat ze erbij en keek ze erna. Op enig moment waren de lampen gaan knipperen en het glas bewoog. Angst verlamde mijn destijds 8 jarige client. Wat ze zich ervan herinnerde was dat aangegeven werd, dat het een zogenaamde boze geest was en ze hoorde een ander kind zeggen: “ Ik wil dat je altijd bij ons blijft”.

Of dit hele gebeuren nu in werkelijkheid gebeurd is, of dat het een kinderfantasie is …. Dat zullen we nooit weten. Wat wel duidelijk is, is dat wat er ook gebeurd is tijdens dat kinderspel …. Het onderbewuste van het kind, het als zeer traumatisch heeft ervaren en opgeslagen. Het is altijd in de veronderstelling geweest dat de “ boze geest” voor altijd bij haar zou zijn en wie weet …. Zijn deze angsten en diepgewortelde overtuigingen wel de oorzaak van alle klachten geweest.

In ieder geval gebeurde er nu ….. bijna 30 jaar later heel veel met de client. Toen ik aanstuurde om de angsten en de gebeurtenissen van destijds los te laten, reageerde mijn client heel heftig dat dat niet kon. Waarom niet? De boze geest, wil niet weg! Op mijn uitnodiging om toch eens te kijken hoe het zou zijn om afscheid van deze boze geest te nemen kwam er heel veel weerstand en angst naar voren. Ze vertelde nu ook een gezicht te zien en beschreef het als een plaatje uit een horror boek.
Het wil mij niet loslaten vertelde ze. Ok. Nadat ik een verhaaltje had verteld over het in je kracht gaan staan. Jouw leven, jij bent de kapitein en niemand anders. Dat je zelf het recht hebt om je keuzes te maken etc ….. voelde ze haar zelfvertrouwen toenemen om toch eens de confrontatie met deze boze geest aan te gaan.
Onder mijn aanmoediging ging ze daar … in haar hypnose …. Voor het eerst voor zichzelf staan! Ze maakte de beslissing dat ze zich niet meer zo wilde voelen, zoals ze zich altijd gevoeld had. Dat zij de controle terug wil over haar leven en dat ze goed is, zoals ze is.   Ze stuurde de boze geest weg.
Interessant om te zien was, dat haar hele fysieke lichaam aan alle kanten mee werkte. Ze trilde, kon moeilijk praten en achter de gesloten ogen, zag je de ogen draaien.

Maar ineens, kwam daar de zucht …. Het is weg! Het is klaar! Mijn leven is van mij!

Eenmaal uit de hypnose zat daar niet langer meer de onzekere vrouw …. Er was een soort van rust over haar heen gekomen.

Twee weken later zag ik haar weer. Het ging goed met haar! Ze had een paar dagen heel veel geslapen …. Haar lichamelijke klachten waren tot 70% verminderd en nog voelde ze dat het iedere dag beter ging. Ze was er achter gekomen dat ze een aantal keren spontaan had gelachen …. En was hier heel erg verbaast over. Dit kende ze niet van zichzelf. Ze voelde zich goed en veel sterker. Ze had weer zin in nieuwe dingen!

————————————————————————————————————————————

Kan dit echt gebeurd zijn? Niemand zou ooit de absolute waarheid weten. Voor mij persoonlijk geloof ik wel in energieën van mensen die bij je kunnen blijven hangen. Om wat voor een reden dan ook. En net als dat je aardige mensen en gevaarlijke mensen hebt ….. ooit trekken alle mensen hun aardse jas uit en zijn het energieën. Dus voor mij zou het best kunnen, dat deze client de pech heeft gehad dat een boze energie zich aan haar geënt had en op deze manier veel negatieve invloed op haar “ zijn “ heeft gehad.

Maar het kan ook zijn, dat er helemaal niets gebeurd is met het zogenaamde “ glaasje draaien “ en dat de fantasie van een kind destijds op hol is geslagen. Gevoed door de sensatie van de andere kinderen werd er angst gecreëerd en dat dit vervolgens een eigen leven is gaan leiden in het onderbewuste.
Het belangrijkste is, dat de client haar diepste angsten heeft aangepakt en geleerd heeft om voor zichzelf te gaan staan. Dat is gelukt! De werkelijke waarheid, maakt niets uit. Dat is geweest en dus niet belangrijk meer.

Maar toch een welgemeende tip van mij: Laat je nooit verleiden tot dergelijke spelletjes. Want of er nu echt geesten komen of niet ….. in geval van deze client heeft het spelletje 30 jaar lang onbewust haar leven beperkt …. En dat is wel een feit!
Eline Kempers.

Deel dit artikel met anderenShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin