Pesten op school. Helaas weet ik zelf maar al te goed wat dat met een mens kan doen en nog erger …. Wat het voor gevolgen kan hebben als het kind eenmaal volwassen is geworden. Veel mensen die als kind gepest zijn, denken uiteindelijk dat het een afgesloten hoofdstuk is. Maar in mijn praktijk kom ik vaak mensen tegen met allerlei problemen en klachten en waarbij in hypnose blijkt …. Dat het verleden juist nog lang niet verwerkt is. Ze hebben als volwassenen in de maatschappij een “way of life” gevonden met hun bewuste. Het hoofd. Maar het onderbewuste …. Laat ze vaak iedere dag voelen, dat het nog niet klopt. En zo gaan deze mensen zoeken. Ze voelen, beredeneren er heel wat logische dingen bij met hun hoofd … maar missen waar de kern zit. Namelijk het pesten van vroeger. Vaak denken deze mensen dat ze gewoon spanning en stress hebben van het werk. Of ze geven aan dat ze gewoon niet goed weten wat ze willen in het leven. Of ze zijn druk met de kinderen en missen zogenaamd “me time” etc etc etc …. en daar wijten ze hun gevoel dan aan waarvoor ze bij mij komen.

Zo ook mijn volgende cliënt. Een man van middelbare leeftijd die zijn leven goed voor elkaar had. Een vrouw, gezonde kinderen , een leuk huis, mooie auto en een goede baan waar hij het enorm naar zijn zin had. Maar toch …. Had hij een gevoel van onrust en gewoon niet gelukkig zijn. Hij sliep al jaren slecht en af en toe vanuit het niets een paniek aanval maar nooit kon hij daar een verklaring voor geven.

In hypnose vroeg ik het onderbewuste waar het gevoel van onrust vandaan kwam. En onmiddellijk kwam er een herinnering van de basisschool. Met zijn hoofd antwoordde hij: Wat apart. Waarom denk ik ineens aan de basisschool? Ik vroeg aan het onderbewuste om te laten zien wat er daar gebeurd was, waardoor de onrust was ontstaan … en onmiddellijk kwam er emotie. Hij was 7 jaar oud … en de kinderen op school wilde niet dat hij mee speelde. Hij werd buitengesloten. Vervolgens heeft hij in die tijd overdreven goed zijn best gedaan om “erbij “ te horen …. Maar dat ging juist tegenwerken. Uiteindelijk werd er zelfs geslagen en geduwd om hem maar uit de groep te zetten.

Helaas heeft niemand dit opgemerkt in die tijd. Of in ieder geval … is er niet juist op gereageerd. Het pesten nam toe en daarmee ook de onrust wat toen al plaats gemaakt had voor gevoelens van spanning en angst.

Met deze man ben ik tijdens deze hypnose sessie zijn hele tijdslijn doorgelopen. En hij kwam tot inzicht hoe het pesten tijdens de basisschool zijn leven onbewust had gevormd. Tijdens de sessie hebben we gewerkt aan het verwerken van zijn pestverleden en was hij in staat om al die mensen vergiffenis te schenken. Op het moment dat hij dat deed …. Voelde hij zich heel licht worden. Voor mij een teken dat de verandering heeft plaatsgevonden.

Toen ik hem twee weken later voor de tweede keer zag … gaf hij aan dat hij de afgelopen weken heel diep en goed geslapen had. Het gevoel van onrust was weg en hij had geen paniekaanval meer gehad.
Het voelt gewoon alsof het nu pas klopt! Was zijn opmerking. Tijdens de tweede sessie hebben we nog wat gewerkt aan het verbreken van oude patronen en mindset. Nu …. 6 maanden later slaapt hij nog steeds goed, heeft geen paniek aanvallen meer gehad en voelt hij zich nu pas echt gelukkig.

Deel dit artikel met anderenShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin