Een jonge vrouw van 34 zat voor mij. Ze vertelde al een langere tijd een onrustig en gespannen gevoel te hebben. Het gevoel werd steeds erger en ze had geen idee waar het vandaan kwam. Ze zocht de oorzaak in haar werk maar vertelde tegelijkertijd dat ze dit nooit eerder ervaren had.

In het voorgesprek vertelde ze wel dat ze enkele jaren geleden een kindje had verloren met 34 weken zwangerschap. Maar dit was verwerkt en afgesloten …. Aldus mijn cliënt. Op de manier hoe ze erover praatte, was mijn gevoel dat dit ….. alles ….. behalve afgesloten was. Misschien wel vanuit haar hoofd, als overlevingsstrategie maar niet voor haar onderbewuste. En dat is dan toch de wereld van haar gevoel.

Wanneer je met cliënten werkt …. En vooral als je werkt met het onderbewuste van mensen dan is er iets waar je heel bedacht op moet zijn. En dat is, dat je niet voor de cliënt gaat beïnvloeden hoe een verhaal in elkaar zit. Ook al weet je het nog zo zeker …. Als je het uitspreekt, spreekt je ego!!!
De kracht van de therapie zit in het feit dat mensen zelf bij de kern gaan komen en zelf tot de inzichten gaan komen.

In dit geval, zijn we gestart met de hypnose sessie. Op het moment dat de cliënt in hypnose was, vroeg ik aan haar om eens goed in die spanning en onrust te gaan voelen en mij te vertellen waar dit vandaan kwam. En daar kwam de emotie ….. en de inzichten.

Mijn cliënt zag haar overleden dochtertje staan. Het dochtertje was niet blij. Ze voelde zich niet welkom bij haar moeder en mijn cliënt ervaarde een stikkend en benauwd gevoel.
Toen ik vroeg waarom ze het zo benauwd kreeg, begon mijn cliënt te vertellen dat haar dochtertje een afwijking had. Hierdoor wilde ze met 34 weken zwangerschap al geboren worden. Ze wilde simpelweg snel de buik van haar moeder uit. Mijn cliënt begon te huilen en zei: Ik wist het …. Ik voelde het gewoon …. Ik wist dat ze geboren wilde worden maar het mocht niet van de artsen. Door de afwijking zou de baby geopereerd moeten worden en om een operatie te kunnen ondergaan moesten de longen rijpen. Dus kwam mijn cliënt in het ziekenhuis te liggen met weeën remmers. De baby heeft 3 dagen lang gevochten om toch geboren te mogen worden en na 3 dagen is het helaas gestikt in de buik van de moeder.

De moeder werd ingeleid en beviel van haar overleden dochtertje. Eenmaal geboren, bleek dat de afwijking heel erg mee viel en de baby met een kleine ingreep een normaal leven had kunnen hebben. Om dit alles te kunnen overleven was mijn cliënt 3 dagen na de bevalling alweer aan het werk gegaan. En functioneerde ze vooral vanuit haar hoofd, door alles te relativeren.

Nu ze haar dochtertje daar zag staan en zag dat ze zich niet welkom voelde, wat ze zo graag wilde, heeft ze daar in de hypnose sessie haar dochtertje kunnen uitleggen wat er destijds allemaal gebeurd was en ook … dat ze juist heel erg welkom is. Op het moment dat moeder en dochter met elkaar aan het communiceren waren en de dochter inzag dat papa en mama juist heel veel van haar houden, kwam er ineens een inzicht bij mijn cliënt ….

Ze vertelde dat ze al jaren bezig was om opnieuw zwanger te worden maar dat het zwanger worden om onverklaarbare redenen niet meer gelukt was. Nu kwam ineens het inzicht dat ze niet zwanger meer was geworden omdat haar dochtertje dat niet leuk vond. Maar nu alles duidelijk was geworden ….. was het goed. Er kwam een enorme rust en lach over het gezicht van mijn cliënt. Ze kon nu haar overleden dochtertje loslaten. Ze voelde zich enorm opgelucht en vrij.

…………………….. Op het moment dat ik dit schrijf, is mijn cliënt opnieuw zwanger. J

Deel dit artikel met anderenShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin