Ken je dat? Dat je mensen wel eens uitspraken hoort doen als: Hij / zij  is echt mijn zielsmaatje. Of …. Ik voel gewoon heel diep van binnen een soort zielsverbinding … maar ook lees je regelmatig in diverse bladen de woorden: Ik heb mijn tweelingziel gevonden ….

De meeste mensen die deze uitspraken doen of horen, denken er niet verder over na. Maar als je vraagt wat dit dan betekend of wat ze ermee bedoelen dan is het vaak even stil …. De conclusie is meestal dat het woord ziel in deze uitspraken betekend, dat het iets is, wat heel diep van binnen zo gevoeld wordt.

In mijn hypnose sessies met mensen komt het best regelmatig voor dat er “ iets “ speelt op zielsniveau of over dit thema. Veel mensen hebben op een één of andere manier de behoefte om tot inzichten te komen op zielsniveau. Wanneer dit gebeurd heb ik al de meest bijzondere klachten / problemen van mensen zien verdwijnen als sneeuw voor de zon. Om deze reden blijft het werken met dit thema mij altijd fascineren.

Casus:

Op een dag kwam een vrouw van 49 jaar voor een hypnose sessie.  Ze was gedurende haar hele leven heel erg onzeker en vond zichzelf niets waard. Ze was zo onzeker dat ze ook angstig was voor de meest dagelijkse dingen wat maakte dat haar sociale wereld behoorlijk klein was.  Ze wist niet waar dit vandaan kwam maar dacht dat het wellicht voort gekomen was uit het feit dat ze alleen door haar moeder was opgevoed nadat haar vader op jonge leeftijd door een auto ongeluk was overleden. Haar moeder had haar behoorlijk dominant opgevoed en zo had ze voor zichzelf verklaard dat hier mogelijk de oorzaak zou liggen.

In hypnose ging ik aan het werk met deze angst / onzekerheid en al kwamen er best wel wat situaties naar voren die haar waren overkomen en wat een oorzaak zou kunnen zijn ….. toch bleef ik het gevoel houden dat het niet de kern was.

Op een gegeven moment vroeg ik  aan haar onderbewuste de volgende vragen: Zijn alle oorzaken van het probleem nu weg? Ja!  Is het probleem nu opgelost? Nee  ….  Is er nog iets waar we aan moeten werken? Ja! Mag ik weten wat dit is? Ja! …. Ok, geef het inzicht maar … Onmiddelijk begon mijn client te huilen ….  Client: Eline, heb ik een ziel? Ik: Voor zover mijn kennis reikt zou ik zeggen van wel. Hoezo? Client: Hoe weet ik dat ik een ziel heb? Ik: Hoe zou je kunnen weten dat iemand dat niet heeft? Dat weet ik niet. Ik: Waarom is dit zo belangrijk voor je? Volgens mijn moeder heb ik geen ziel ….. Ok, waarom vind ze dat? Ze zegt dat een ziel niet bestaat. Toen mijn vader overleed, geloofde ik dat zijn ziel altijd bij mij zou zijn. Mijn moeder heeft jaren volgehouden dat zoiets niet bestaat en heeft altijd gezegd dat ik geen ziel heb …. ah …

Wat vind jij? Wat zegt jouw gevoel hierover? Client: Ik zou graag willen geloven dat ik een ziel heb …. Wat heb je nodig om te voelen dat je een ziel hebt? Dat weet ik niet, maar ik wil graag weten waaraan ik kan zien dat ik een ziel heb …..

Ik: We wonen hier in een landelijke omgeving tussen de boeren …. Hier zie je nog wel eens dode koeien e.d. langs de kant van de weg liggen, wachtend op de kadaverwagen ….. Heb je dat wel eens gezien? Client: ja ….. Heb je wel eens naar hun ogen gekeken? Ja …. Is je wat opgevallen aan die ogen? Client: Euhm ….. die zijn dof ….. ze glanzen niet meer. Precies …. dat komt omdat ze ontzielt zijn ….. Op het moment dat ze hun laatste adem hebben uitgeblazen zijn binnen een minuut de ogen dof …. En als je leeft … maar je houd een minuut je adem in …. blijven je ogen glanzen …. want je ziel is er nog ….. Client ging weer huilen.

Ik heb een make-up spiegeltje gepakt en gevraagd of ze haar ogen wilde open doen …. kijk eens in de spiegel …. glanzen je ogen? huilend: JA!!!! Kijk eens goed naar je ziel ….. dit ben jij!

Er kwam een hele, hele diepe zucht …. de ogen gingen weer dicht en ze wilde alleen even zitten. Zitten en ervaren. Zitten en voelen. Er was duidelijk het één  en ander aan het inwerken. Wederom vroeg ik aan het onderbewuste: …. is er nog iets waaraan we moeten werken? Nee! Is het probleem opgelost? Ja!

Toen ik mijn client 3 weken later terug zag, bleek een tweede sessie eigenlijk niet meer nodig te zijn. Ze was niet meer angstig en onzeker. Voor mij zat een stralende vrouw die vervuld was met eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Deel dit artikel met anderenShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin